السبت، 5 يناير 2013

الكيكه الالمانيه... ( German cake)

المقادير: بالكوب المعياري
٢كوب طحين ذاتي الاختمار( هوم برايد)
١ كوب سكر
٢ اصبع زبده( الاصبع ..١ جرام)
رشه ملح + ١م. ك فانيلا سائل
٤بيض + نص م.ك بيكنج بودر
١/٤ كيلو ( .٢٥ جرام) كاكاو .. استخدمت الصيداوي الداكن
١/٤ كوب ماء مغلي


الطريقه؛
نسيح الشيكولاته بربع كوب ماء مغلى
نخفق البيض مع السكر بالخلاط ٧- .١ دقايق للحصول على مزيج ابيض وتكون كيكه هشه
ثم نضيف الزبده المذابه والفانيلا تعطي طعم
ثم الكاكاو الذائب وبعدين ضيفي الخليط للطحين والبيكنج بودر المنخول ورشه الملح وحركيه بالملعقه علشان تندمج المكونات وبعدين بخفاقه الحليب يدويا افضل ونصب الخليط في صينيتين مدهونه ومرشوشه طحين وندخلها فرن مسبق الفتح بربع ساعه ونخليها من ٢٥-٣٠ دقيقه الرف الوسطي حراره .١٨ درجه وبعود اسنان ايضا للتاكد
وبعدين نطلعها برا الفرن ربع ساعه وبعدين نقلبها

صوص ( كريمه) الكيكه:
علبه حليب نستله المكثف
نص كوب سكر( او الكميه اللي تبين)
٢ صفار بيض
نصف اصبع زبد( ..١جرام)
ملعقه وسط فانيليا سايله
اخلطيهم على نار هاديه .١ دقايق
ثم اضيفي كوب و نص جوز هند
ثم كوب جوز(عين جمل ) محمصه ومجروشه
وقلبيها شوي
اتركيه يهدأ شوي علشان تقدرين تفردينه على الكيك جيدا ويمكن تغطيه الجوانب بطريقه عشوائيه لانه خشن الملمس
وخليها فى الثلاجه نص ساعه لتتماسك الكريمه و بعدهاا يمكن تقديمها و تقطيعها













ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق